KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Jordi Sloof wint Bornem-Hingene

Hingene is een selectieve koers. Kasseien en niet helemaal vlak, waarbij de wind ook nog een rol kan spelen op de open stukken. Er waren 46 finishers van de minimaal 110 starters. Er zaten continentale renners bij, de bezetting was bovengemiddeld sterk voor elite. Jordi reed op 22 maart over 2u30 een normalized power van 340 watt. Hij had in de ochtend al aangekondigd dat hij er meer dan zin in had. Een belofte die voelt dat hij sterk is en dus ook terecht met zelfvertrouwen kon starten.

Dit is wat Jordi zelf schrijft:

"Afgelopen weekend stond er voor het eerst dit jaar een Belgische omloop op het programma, in Bornem-Hingene. Na een aantal wedstrijden voelde ik dat de vorm eraan begon te komen en hoopte ik daarom ook op een korte klassering.

Toen het startschot klonk reden er direct zes man weg, die pakten een kleine 30 seconde. Na meerdere pogingen om ernaartoe te rijden was het de derde keer, half koers, raak. Met twaalf anderen stak ik over naar de voorste groep, zonder een enorme krachtsinspanning. Ondanks de zeer slechte samenwerking in de kopgroep bouwden we onze voorsprong toch uit en kon er, met nog 20 kilometer te gaan, vanuit gegaan worden dat die korte klassering er wel degelijk in zat!

Op ongeveer tien kilometer van de streep sprong Sem van den Bogaert weg, ik voelde mij sterk genoeg om op meerdere aanvalspogingen te reageren, zo ook op deze eerste. Tot onze grote verbazing werd er niet meteen gereageerd op de enige Nederlanders in de kopgroep en bouwden we onze voorsprong snel uit tot circa 30 seconden. Aangezien we zelfs samen naar de koers waren gekomen en de Belgische achtervolgers toch tot samenwerking over waren gegaan, beslisten we vol tot de streep door te rijden en erom te sprinten. De sprint liep licht bergop en uiteindelijk nam ik vrij makkelijk de maat van Sem.

Dit betekende, na een jaar investeren, mijn eerste overwinning bij de beloften. Belangrijk was voor het eerst een winter met een trainer te werken. In eerdere seizoenen kon ik nog geen verschil maken aan het begin van het seizoen, nu heb ik toch al een mooie overwinning binnen. Iets om zeker verder uit te bouwen."

Het leest als: "a walk in the park" ... en dat was het ook. Maar de ontlading is er niet minder om.

Loading...
Loading...