KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Merel Hofman en "haar" Energiewacht Tour

Merel Hofman heeft meegedaan aan de Energiewacht Tour voor junior-dames. Ze behaalde de witte trui als beste jongere en reed een zeer knappe laatste etappe met veel wind. Ze rijdt dit jaar bij de Restore Dames en ze is erg blij met hoe het daar georganiseerd wordt.

Merel schrijft :

"Drie mooie dagen gehad tijdens de Energiewacht Tour. De eerste etappe stond weinig wind en was het een zenuwachtige wedstrijd. Deze dag was ik niet veel te zien, maar kon ik nog wel een bonificatieseconde meepakken. Daardoor stond ik na de eerste dag 6de in het algemeen klassement. 

De tweede dag reden we een ploegentijdrit met een topploeg! Twee weken geleden hadden we alles verkend en dat resulteerde in een zeer nette 5de plek! Na de ploegentijdrit stond ik 17de in algemeen klassement op 20 seconden van de nummer 1. 

De laatste etappe was een waaierrit. Op deze dag stond er veel wind en werd er meteen hard gereden. Ik zat gelijk vooraan in de eerste waaier. Na 15 km moest ik mijn voorwiel wisselen na materiaalpech. Daarna kon ik weer aansluiten, om vervolgens met nog drie andere meiden weg te rijden. De laatste 6 km sprong er een Deens meisje nog weg uit de kopgroep. Ik eindigde deze etappe als derde en werd daarmee ook winnaar van het jongerenklassement. In het algemeen klassement werd ik 2de. 

Johan Mulder en Edward Farenhout: bedankt voor het gave weekend!! Natuurlijk Esther, Marijne Bos en Delore Stougje ook heel erg bedankt! We hadden een topploeg!"

Loading...
Loading...