KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Olympia's Tour aankondiging Jim 'Yamboo' Lindenburg

Aanstaande dinsdag start Olympia’s Tour met een ploegentijdrit en een etappe op één dag. KadanZcycling heeft verschillende renners onder begeleiding die meedoen aan deze prachtige Hollandse meerdaagse. In ons midden hebben we zelfs een ex-winnaar van deze Tour, in de tijd dat deze ook nog wat heftiger was. We vonden het leuk om voor Olympia's Tour een renner voor te stellen. Jetse Bol kennen we natuurlijk allemaal, maar wat we ook erg bijzonder vinden is dat onze eerstejaars Jim 'Yamboo' Lindenburg geselecteerd is voor Olympia’s Tour. Jim rijdt een heel mooi eerste seizoen hoewel hij nog geen echte uitschieter heeft laten zien. De wedstrijden die hij heeft gereden waren wel van uitzonderlijk hoog niveau, met de Zuidenveldtour en de Profronde van Noord-Holland als hoogtepunten. We stelden Jim een aantal vragen:

Bij welke ploeg rijd je en waarom bevalt je dat zo?

Team LottoNL-Jumbo/DJR, de opleidingsploeg van Team LottoNL-Jumbo. Het rijden bij de ploeg bevalt me erg goed, ik krijg alle vertrouwen, goede begeleiding, rijd een mooi programma, krijg supergoede verzorging en het is een heel leuk team.

Wat vind je van je rijden tot nu toe als eerstejaars belofte?

Het rijden als eerstejaars belofte bevalt me heel erg goed. Ik heb al heel veel dingen geleerd in korte tijd ten opzichte van bij de junioren. Het is een heel ander niveau, weer een stap hoger. Het is voor mij een hele mooie uitdaging om te kunnen rijden in bijvoorbeeld de Topcompetitie.

Wat zijn je specialiteiten als renner?

Wat mijn specialiteiten zijn weet ik zelf nog niet, tot nu toe gaat eigenlijk alles boven verwachting. In het tijdrijden heb ik me al een aantal keer kunnen laten zien, daarnaast ben ik op mijn best naarmate de wedstrijden zwaarder en langer worden. Ook het rijden in de bergen gaat me goed af. Daarnaast weet ik me goed te positioneren, heb mijn mondje wel bij me en kan me goed van voren staande houden in het peloton. Wat ook een aantal keer is gebleken is dat ik goed in groepen van een man of 20 kan aankomen. Zo heb ik vorig jaar de Ronde van Twente voor de junioren gewonnen. 

Recent een aantal hele mooie wedstrijden in de Topcompetitie gereden, alle wedstrijden uit kunnen rijden en mijn beste klassering een 20e plaats in de Profronde van Noord Holland.

Ik hoop dit jaar en volgend jaar mijn specialiteiten te ontdekken. 

Wanneer hoorde je dat je Olympia’s Tour mocht rijden? Had je gedacht mee te kunnen doen dit jaar?

Ik kreeg het een kleine week voor de start van ot te horen dat ik mag rijden. Ik had dit aan het begin van het jaar nooit verwacht. Vroeger keek ik heel erg op tegen deze wedstrijd als klein mannetje langs de kant als toeschouwer. Toch wel een droom die uit komt om te mogen starten tussen al deze grote mannen met al hun ervaring.

Is Olympia’s Tour een wedstrijd die je ligt?

Ja dit is zeker een wedstrijd voor mij. Het heeft alles, waar ik me thuis voel.

Wat zijn je doelen tijdens Olympia’s Tour?

Mijn doel is vooral uitrijden en ervaring op te doen. Ervaring op doen op dit moment is erg belangrijk, ik kom net kijken en ben nog vrij jong, in december 18 geworden. Als ik zie wat voor ervaring er rond rijdt, dan ben ik ervan overtuigd dat ik nog stappen kan zetten en maken. Uiteraard zal ik tijdens Olympia's Tour mijn uiterste best doen om mijn ploegmaten zo goed mogelijk te helpen. 

Welke rit kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk het meest uit naar de individuele tijdrit. Om te kijken waar ik eigenlijk sta en thuishoor tussen de grote mannen. De meest eerlijke vorm van een wedstrijd, dus een mooie graadmeter.

Ben je onder de indruk van de sterke renners die daar starten? 

Ik ben zeker onder de indruk, maar dat is ook met name uit respect. Maar bang? Nee dat niet. Ik zie het als een uitdaging en ben blij dat ik tussen die mannen en met die mannen mag rijden. 

Wie weet wat de toekomst je gaat brengen?.. Hoe denk je daarover?

Wat de toekomst zal brengen... Dat is een goede vraag. Ik wil het hoogste niveau in het wielrennen behalen. En daar ben ik samen met mijn trainer en ploeg hard voor aan het werken. Ik hoop dit jaar en volgend jaar mijn echte specialiteiten te ontdekken en verder uit te werken.

 

 

Groetjes Jim "Yamboo" Lindenburg

Loading...
Loading...