KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Piotr Havik verdient stagecontract bij Team Katusha Alpecin

Piotr Havik​ laat zijn uit welk hout hij gesneden is. Hij heeft heel wat moeten overwinnen voor deze overwinning en wat een mooie prijs krijgt hij er voor. Met deze overwinning haalt hij een stagecontract binnen bij team Katusha-Alpecin https://teamkatushaalpecin.com Bij Kadanz Cycling zijn we enorm trots op je, fijn dat we hier samen naartoe konden werken. 
 
Topcompetitie schrijft:
Piotr Havik heeft woensdagavond het hoogste wattage per kilogram lichaamsgewicht getrapt. De renner van Westland Wil Vooruit kwam tot een score 6,18 Watt per kilogram. Havik wint hierdoor het stagecontract bij Katusha-Alpecin.
 
“Dit is ongelofelijk. Ik had een goede dag, maar dat ik dan ook nog de beste ben is fantastisch. Ik wist dat ik in de buurt kon komen, maar om echt te winnen is natuurlijk fantastisch.” Piotr Havik is uitzinnig na zijn overwinning. “Ik heb hier een aantal weken naar toe geleefd. Het NK tijdrijden was een groot doel en daarna was het mijn plan om deze week in topvorm te zijn, dat is gelukkig goed gekomen.”
 
Tweede werd Jasper de Laat van Metec-TKH met een score van 6,15 Watt per kilogram. Derde werd Ike Groen van Delta Cycling Rotterdam met 6,05 Watt per kg.
 
De weg terug
 
Na een aantal jaren met veel pech vond Havik dit jaar de weg terug. De renner van Westland Wil Vooruit strijd mee om de zege in de Topcompetitie en wist 13e te worden op het NK tijdrijden bij de elite. Ook in de wegwedstrijd liet hij zich tussen de profs zien. Na een actieve koers werd hij 22e.
 
Havik is 22 jaar oud en reed vorig jaar bij de continentale formatie van Team 3M. De jaren ervoor reed de Westlander voor het Rabobank Development Team.
 
De ontlading na zijn overwinning:
 
 
Wattmeister
 
De Wattmeister was een initiatief van Katusha-Alpecin, Topcompetitie en het fietsenmerk Canyon. José Azevedo, General Manager van Team Katusha Alpecin;
 
“We waren meteen gecharmeerd van het idee. Het is origineel, maar ook baanbrekend. De deelnemers zullen zeer gemotiveerd zijn om stage te mogen lopen bij Team Katusha Alpecin. Aangezien de Wattmeister 2017 een renner uit één van de 17 Topcompetitie teams zal zijn, weten we dat het een renner met ervaring is. We zouden graag een nieuw Nederlands talent toevoegen aan de selectie, naast de Nederlander Maurits Lammertink.”
Loading...
Loading...