KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Bob Wubben breekt door in Arden Challenge

Bob Wubben breekt door als rasklimmer in goed bezette Arden Challenge. Hij schrijft er zelf over voor KadanZ : 

Afgelopen week reden we met Westland Wil Vooruit de Arden Challenge. Deze wedstrijd over vier dagen werd, zoals de naam al zegt, georganiseerd in de Ardennen. Klimmen dus in de provincie Luxemburg. Dit was de wedstrijd waar ik voor het eerst dit seizoen wilde pieken. Echter was ik wel zenuwachtig aangezien je niet weet hoe hard de concurrentie omhoog gaat en hoe je de vier dagen overleeft. Daarnaast wordt het klassement opgemaakt aan de hand van vier losse wedstrijden. Het is dus mogelijk om elke dag vrij in te schrijven en dus ook om niet alle dagen te starten. Van tevoren had ik niet echt een plan behalve hard fietsen en het per dag aankijken.
 
 
De eerste etappe ging over 130 km met start en aankomst in Chiny. Gelijk vanaf het begin voelde ik dat ik bergop in ieder geval goed meekon. In eerste instantie probeerde ik vooral ‘zuinig’ te rijden. Echter na een kilometer of 70 ontstond er een groep van 20 man zonder iemand van WWV erbij. Dat was voor mij het teken om in de aanval te gaan omdat iemand wel mee moest zitten. Tijdens mijn sprong werd ik gelukkig nog opgepikt door twee andere renners en konden we aansluiten bij de kopgroep. De groep draaide redelijk en ik kon nog wat punten meepakken voor het rushes klassement. Helaas zat ik op de plaatselijke ronden niet op te letten en reed een groep weg van 7 man, ik kwam net te laat en kon niet meer aansluiten. Uiteindelijk werd ik 9e in de eerste etappe.
 
Op dag twee ik ging met flink wat meer ambitie van start. Ik wist nu dat ik goed was bergop en traditioneel is dag 1 zeker niet mijn beste dag. Vanaf nu wilde ik mij ook richten op het AK. Op de belangrijke momenten zat ik mee en ik had de (voor mij) belangrijkste concurrenten steeds in het vizier. Gelukkig kon ik vandaag ook rekenen op de hulp van Leon Hofman en Jordi Sloof. Op de plaatselijke ronden (met steile finishklim) werd ik actief, ik voelde dat er voor mij wat te halen viel. Echter stond de wind niet echt gunstig waardoor het peloton relatief groot bleef. Uiteindelijk kon er geen groepje vooruit blijven en werd het een veredelde massasprint waar Jordi overigens zeer knap derde werd. Ik ben een soort strijkijzer, maar kon wel opschuiven in het AK naar plek 2.
 
Tijdens de derde etappe speelde de wind een wat grotere rol. Vandaag vormde ik samen met Jordi een echt blok, we waren beiden zeer actief. Helaas kwam Jordi zwaar ten val, wat een flinke streep door de rekening is en was. Ik moest echter wel de eer hooghouden, ook vandaag voelden mijn benen weer zoals ik ze wil voelen. Helaas was het ook vandaag erg lastig om het echte verschil te maken. Ik was zelf ook erg bezig met het klassement waardoor ik vooral reageerde op klassementsmannen. Hierdoor kon een groepje gaan lopen met renners die niet meededen voor het klassement. In de laatste kilometers kon ik toch nog wegkomen met een groep van 10 man. Dit resulteerde in een 12e plek. In het AK kwam ik dichterbij op de leider en ik zou in de laatste etappe 12 plekken vóór de nummer 1 moeten eindigen om de overwinning te kunnen pakken. 
 
De laatste etappe stond voor mijzelf vooral in het teken van de jongerentrui. Deze had ik binnen handbereik en het zou toch wel erg gaaf zijn als ik een trui mee naar huis zou kunnen nemen. Ik had me dus vooral gefocust op het verdedigen van deze trui, wat op dat moment wel het hoogst haalbare leek. De nummer 2 stond op 5 punten dus deze moest ik in de gaten houden. Het werd een echte strijd en dat eiste wel zijn tol aan het einde van de wedstrijd. De leider van het klassement zag ik pas voor het eerst op 2 km voor de streep. Toen wist ik dat de overwinning er niet in zou zitten. Gelukkig haalde ik op 200 meter van de streep Martijn de Jong in en toen wist ik dat de witte trui binnen was! 
 
Het behalen van de witte trui in de Arden Challenge is voor mezelf de eerste prestatie waar ik echt trots op ben. Wat mij betreft is dit ook echt een verdienste van de begeleiding van WWV. Ik heb het vanaf december een stuk anders aangepakt als andere jaren, omdat ik merkte dat ik vaak wel goed was maar niet piekte op de goede momenten en de laatste procenten miste om echt mee te kunnen doen. Ik ben dus begonnen met trainen bij KadanZ Cycling om fysiek een stap te maken. Daarbij hoopte ik ook door verbetering van mijn fysieke vermogen ook op het mentale vlak te verbeteren en vaker de goede beslissingen te kunnen nemen tijdens de wedstrijden. Ondanks dat het aan het begin van het seizoen voor mezelf nog niet goed ging ben ik toch vertrouwen blijven houden. Ik ben dus erg blij dat mijn investeringen er nu uitkomen en hoop natuurlijk dat dit pas het begin is.
 
Loading...
Loading...