KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Norbert de Wit

Tijdens de Academie Lichamelijke Opvoeding in Tilburg groeide het besef dat er naast het lesgeven een enorme passie was voor coaching en trainerschap. In die periode was Norbert actief op de atletiekbaan en mocht hij lopen tegen topatleten als Troy Douglas en Timothy Beck. Zijn trainers Remy Siroen en Ralph Sloos van AV Nijmegen waren zijn voorbeelden. Na de Academie heeft hij veel werk gemaakt van zijn interesse voor inspanningsfysiologie en heeft deze ook nog toegespitst op de jeugd.

Sport is meer dan bewegen, het is een manier van denken die een andere dimensie geeft aan sportiviteit. (Top)sport is mijn leven. Helaas heb ik zelf nooit het talent gehad om door te breken, maar de kennis die ik vergaard heb in alle verwoede pogingen om te komen tot een fatsoenlijk niveau gebruik ik nu met veel plezier en met een enorme passie om anderen dit te leren begrijpen.

In 2004 sprong Norbert in het diepe en liet zich omscholen van sprinter tot wielrenner. Na een aantal elitejaren merkte hij dat zijn handen gingen kriebelen en ging hij als vanzelfsprekend ook wielrenners begeleiden. De vooruitgang die geboekt werd bij renners als Peter van Dijk, Floris Gerts maar ook Piotr Havik overtroffen elke verwachting. Na een jarenlange goede samenwerking met Webtrainer is hij toe aan een nieuw concept, waarin hij zijn visie volledig kwijt kan.

 

Loading...
Loading...