KadanZ Cycling Coaching & Training voor renners

Close

Peter Slegtenhorst

De van origine Leidenaar studeerde als fysiotherapeut af in 1996. Direct daarna vervolgde hij zijn studie met inspanningsfysiologie, sportfysiotherapie en orthopedische manuele therapie. Vanaf 1997 is hij werkzaam in Den Haag bij het Centrum voor Fysiotherapie aan de Nunspeetlaan waar hij in 1999 tot de maatschap toe trad.
Daarna volgden opleidingen en cursussen zoals fysiotherapie bij longklachten, krachttraining bij wielrennen en Dry Needling (instructeur).

Na een aantal jaar bij de B-amateurs gereden te hebben besloot hij om te kijken hoe ver hij zou komen bij de eliteploeg SwABo. Daar kwam hij Norbert de Wit tegen, die in zijn derde jaar zelfs zijn trainer was. Vanaf het begin was Peter betrokken bij het opstellen van trainingsschema’s voor de SwaboLadies. Daarna volgden renners op verschillende niveau’s, van toerders tot eliterenners uit de nationale top.

Ik vind wielrennen een fantastische sport om te beoefenen, maar misschien nog mooier om anderen beter te laten presteren. Aanleg of niveau vind ik dan van minder belang. Met de renner samen de beste weg zien te vinden naar verbetering en voldoening, dat is mijn drive.

Loading...
Loading...